58 yıldır dokuduğu halılar ile 5 çocuk büyüttü

 

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Subaşı Mahallesi’nde doğan Gülten Ersan, 13 yaşında halı dokumacılığı yaparak çalışma hayatına atıldı. Bir süre sonra eşi Mehmet Ersan ile tanışan Gülten Ersan, evlilik kararı aldı.

Mimar Sinan’ın doğup büyüdüğü Ağırnas Mahallesi’ne taşınan Ersan, halı dokumacılığı yapmayı burada da sürdürdü.

Halı dokumacılığı yaparak evine katkı sağlayan Ersan, “5 çocuğumu büyütmek için halı dokudum. Eşime yardımcı oldum. Çocuklarımızı büyüttük ve evlendirdik. Bir gelirimiz yoktu. Çocuklarım ortaokul, lise ve üniversite okudu” dedi.

Yaşadıklarını anlatan Gülten Ersan, “Biz zorluklarla büyüttük ama çocuklarım beni hiç üzmedi. Halıdan kazandığım para ile yağ, şeker, evimizin mutfak eşyasını aldımç Çocuklarıma da çeyiz aldım. Eksiklerini giderdim. Her halı çıkarttığımda ve eşim çiftçilikten parasını aldığında bir altın alıp köşeye koyardık. Çocuklarımızın geleceğini sağladık. Onlara yardımcı olduk. Onlar da bize yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.

“SANATIMIZ YERDE KALMASIN”

Ersan, “Gençlerimiz halı dokusun. Bu bir sanat. Sanatımız yerde kalmasın. Halı dokuma geriledi. Sanatımızın hiçbir zaman yerde kalmasını istemiyorum. Sanatımız her zaman yürüsün ve ünlensin. Kadınlar olarak kardeşlerimizi, çocuklarımızı, kızlarımızı buraya davet ediyoruz. Gelip halımızı dokusunlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx