60 gün süre verildi… Bakanlık duyurdu: Lokanta ve kafelerde yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Satış Yerlerinde Karekod Uygulamasını Zorunlu Hale Getirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını zorunlu hale getirdi. Bu karar, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, gıda işletmelerinin “gıda işletmesi karekodu” tüketicilerin görebileceği yerde bulundurması zorunlu hale geldi. Bakanlık, uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyerek resmi internet sitesinde duyuracak ve işletmeler için uyum süresi 60 gün olacak.

Bu uygulamanın temel amacı ise gıda güvenirliğini artırmak ve tüketicilerin daha güvenilir gıdalara ulaşmasını sağlamak olarak belirlendi.

Bakanlık: “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Güvenilir Gıdaya Ulaşımı Destekliyor”

Geçen sene bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir.” denilmişti.

Karekod Nasıl Kullanılıyor?

Her işletmeye özel olan karekodu edinmek için https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Hepsiburada Premium: Fiyat farkını müşterilerimize iade ediyoruz

Hepsiburada Premium: Fiyat farkını müşterilerimize iade ediyoruz

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Dolar 40 liraya ulaştı, Euro 47 liranın üzerinde seyrediyor.

Ekonomik kriz bekleniyordu: Döviz rezervleri uçuşa geçti

Japoya’nın uzun vadeli tahvillerinde kaynaklanan satış baskısı, Merkez Bankası’nı zora sokmuştu. Ancak dünyanın en büyük ikinci rezervine sahip Japonya’nın döviz rezervi üç sene sonra ilk kez 1,3 trilyon dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Akaryakıtta ÖTV artışının temmuz enflasyonuna etkisi ne kadar olacak?

3 Temmuz’da ÖTV ile birlikte benzine 2,26 TL, motorine 2,12 TL, LPG’ye ise 97 kuruşluk zam gelmesinin temmuz ayı enflasyonuna yüzde 0,14 puanlık bir etkisi olacağı hesaplandı.

Enflasyon sürprizi sonrası faiz düğümü: Mevduat sahipleri ve kredi kullanacaklar için Temmuz uyarısı!

Haziran ayında açıklanan enflasyon verileri piyasalarda sürpriz etkisi yarattı. Beklentilerin oldukça altında gelen aylık enflasyon sonrası Merkez Bankası’nın faiz kararı merakla bekleniyor. Uzmanlar ve uluslararası kuruluşlar, temmuz toplantısında faiz indirimi ihtimalini güçlü görüyor. Olası senaryoda kredi ve mevduat faizlerinde de düşüş yaşanabilir.

DMM’den ‘Türkiye, İsrail’e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı’ iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Türkiye, İsrail’e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı” iddiasının tümüyle yalan ve dezenformasyon ürünü olduğunu bildirdi.