Bu tuşlu telefon ile internet olmadan karasal TV yayınları izlenebiliyor

Finlandiyalı HMD ve Hintli Lava, Internet Olmadan Telefonlarla TV Yayınlarını Almak İçin Yeni Bir Teknoloji Sunuyor




Telefon üreticisi HMD ve Lava, internet veya Wi-Fi olmadan karasal TV yayınlarını alabilen telefonlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Direct-to-Mobile (D2M) teknolojisi kullanılan cihazlar, 1-4 Mayıs tarihleri arasında Hindistan Mumbai’deki Jio Dünya Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Dünya Görsel-İşitsel ve Eğlence Zirvesi (WAVES) 2025 etkinliğinde sergilenecek.

Lava, Tejas Networks ile iş birliği yaparak MediaTek MT6261 yonga seti ve Saankhya’nın entegre SL3000 çipi tarafından desteklenen yeni bir özellikli telefon geliştirdi. Cihaz, 2,8 inç ekran, 2.200 mAh pil ve karasal TV yayın dalgalarını almak için ultra yüksek frekanslı (UHF) anteni içerecek. HMD ise telefonun teknik özelliklerini henüz açıklamadı.

D2M Teknolojisi: Telefonlar İnternete Gerek Kalmadan TV Yayınlarını Alabilecek

D2M teknolojisi, telefonların internete ihtiyaç duymadan dahili UHF antenler ile doğrudan karasal TV yayınlarını alabilmesini sağlayan bir teknolojidir. Bu teknoloji Hindistan’da aktif olarak kullanılmaktadır ve ülkemizde de testleri yapılmaktadır. D2M teknolojisi, sadece multimedya yayınlarını değil, acil durum uyarıları ve eğitim içeriklerini de daha etkili ve verimli bir şekilde sunabilmektedir. ATSC 3.0 standartlarına dayanan bu teknoloji, Hindistan’da Prasar Bharati tarafından kapsamlı bir şekilde test edilmektedir.

Related Posts

Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, sonunda beklenen uygulamayı iPad platformuna çıkardı. Üstelik bir telefon uygulamasının klonu değil, tamamen tablet için tasarlanmış ve optimize edilmiş.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Türk Okçuluğu Şampiyonası Sakarya’da başladı

YURTLİG Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, Sakarya’nın Karasu ilçesinde başladı. Büyük kadınlar ile erkekler olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve yarın sona erecek turnuvada 11 ulusal hakem görev yapıyor.

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Chery, iCar isminden vazgeçiyor! Peki neden?

Çinli otomobil üreticisi Chery, Apple ile yaşanabilecek olası hukuki süreci engellemek için iCar markasında değişikliğe gidiyor. Şirket, Çin dışındaki pazarlarda artık bu ismi kullanmayacak. Apple’ın iCar ismi üzerindeki haklarının hala …

Samsung One UI 7, pil tüketimini artırabilir! Peki neden?

Samsung’un Galaxy S23, S24 Ultra ve Z Fold 6 modellerine sunduğu One UI 7 güncellemesi, bazı kullanıcıların pil tüketimini artırdı. Günlük kullanımda cihazlarını birkaç kez şarj etmek zorunda kaldıklarını belirten kullanıcılar, güncelleme sonrasında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir