Asya borsaları coştu: Ticaret anlaşması mı geliyor?

Asya Borsalarında Ticaret Endişeleri ve Yeni Gelişmeler

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini değiştirmemesiyle küresel piyasalarda olumlu bir seyir izleniyor. Ancak, yatırımcıların odak noktasında hala tarifelere ilişkin yeni gelişmeler bulunuyor.

Asya genelinde ticaret gerilimleri nedeniyle uzun süredir devam eden temkinli yaklaşım, Çin ve ABD heyetlerinin İsviçre’de bir araya geleceklerini duyurmalarının ardından daha olumlu bir seyre büründü.

Uzmanlar, ABD’nin bölge ülkelerine daha yapıcı bir yaklaşım sergilemesinin iyimserlikleri artırdığını belirtiyor ve bölge endekslerinin bu tür haberlere karşı duyarlı olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump, taraflar arasındaki gerilimin sona ermesi çağrısında bulunurken, bazı Arap ülkeleri de diyaloğa destek olacaklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota da doların değer kaybı ve Başkan Trump’ın gümrük vergileri politikalarının etkisiyle, bu mali yılda karının beşte bir oranında düşüş yaşanmasını beklediğini bildirdi.

Bu bağlamda, Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0.7 artarak 37.037 puana yükselirken, Güney Kore’de Kospi endeksi de yüzde 0.3 değer kazanarak 2.582 puan seviyesinden işlem gördü.

Çin’de, Şanghay bileşik endeksi yüzde 0.3 artışla 3.353 puana, Hong Kong’da ise Hang Seng endeksi yüzde 0.5 primle 22.802 puana yükseldi. Hindistan’da ise Sensex endeksi yüzde 0.1 artışla 80.820 puandan işlem görmeye devam ediyor.

Asya borsaları sallanıyor: Ticaret görüşmeleri mi, Savaş gölgesi mi? (7 Mayıs 2025)

Related Posts

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

4 şirkete davetle 7 yılda 28 milyarlık ihale

4 şirkete davetle 7 yılda 28 milyarlık ihale

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren

Deprem sonrası İstanbul’da kiralar uçtu: Hangi ilçede fiyatlar ne kadar?

İstanbul’da kiralık konut fiyatları nisan ayında yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası bazı ilçelerde fiyatlar dikkat çekerken, merkez bölgeler yüksek kiralarla öne çıktı. Fay hattından uzak yerler ise geride kaldı.

Enerji Bakanı’ndan doğal gazla ilgili kötü haber

Elektrik ve doğal gazla ilgili açıklama yapan Bakan Bayraktar, örtülü zam sinyali verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir