Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın “Robotaxi” Başvurusu Reddedildi, Ancak Süreç Devam Ediyor

Tesla, “Robotaxi” terimini “kara taşıtları; elektrikli taşıtlar, özellikle otomobiller ve bunlara ait yapısal parçalar” kapsamında tescil ettirmek istedi ancak USPTO bu başvuruyu reddetti. Techcrunch’un haberine göre, Patent ve Marka Ofisi, “Robotaxi” teriminin piyasada yaygın bir şekilde kullanıldığını ve ayırt edici özellik taşımadığını belirtti. Ayrıca, diğer şirketlerin de benzer amaçlarla bu terimi kullandığını vurgulayarak, “Robotaxi”nin genel bir nitelik kazandığını ifade etti.

Başvuru reddedilmiş olsa da Tesla’nın sürecin sona erdiği anlamına gelmiyor. Şirketin üç ay içinde itiraz hakkı bulunuyor. Tesla, itirazda markanın özgün bir şekilde kullanıldığını kanıtlamak için detaylı belgeler, tanıtım materyalleri ve rakip şirketlerin benzer ifadeleri nasıl kullandığına dair örnekler sunabilir.

İkinci bir başvuru süreci ise hala devam ediyor. “Robotaxi” markasının ulaşım hizmetleri kapsamında kullanılmasıyla ilgili yapılan bu başvuru, henüz bir karara bağlanmış değil. Aynı zamanda Tesla’nın “Cybercab” başvuruları da diğer şirketlerin benzer markalar için tescil girişimleri nedeniyle geçici olarak durduruldu.

Tesla, “Robotaxi” ve “Cybercab” markaları için yaptığı başvuruları, yeni tanıttığı otonom elektrikli araç modeli Cybercab ile aynı gün gerçekleştirmişti. Şirket, bu aracı otonom yolculuk paylaşım hizmetlerinde kullanmayı hedefliyor. Ayrıca, Tesla’nın “Robobus” başvurusu da halen USPTO tarafından incelenmeye devam ediyor ve otonom taşımacılık projeleriyle ilgili olduğu düşünülüyor.

Related Posts

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, sonunda beklenen uygulamayı iPad platformuna çıkardı. Üstelik bir telefon uygulamasının klonu değil, tamamen tablet için tasarlanmış ve optimize edilmiş.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Türk Okçuluğu Şampiyonası Sakarya’da başladı

YURTLİG Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, Sakarya’nın Karasu ilçesinde başladı. Büyük kadınlar ile erkekler olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve yarın sona erecek turnuvada 11 ulusal hakem görev yapıyor.

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir