Deprem İstanbul’u salladı: Ev sahiplerini yıktı! 8 ilçede fiyatlar çakıldı

İstanbul’daki Artçılarla Sallandık: Depremin Emlak Piyasasına Etkileri

İstanbul Silivri açıklarında yaşanan 6.2 şiddetindeki deprem, ardında 5.9 şiddetinde yüzlerce artçı depremi getirdi. Deprem maddi bir yıkıma neden olmamış olsa da, korku ve panik nedeniyle megakentin emlak piyasasını salladı.

Depremin ardından özellikle eski ve riskli yapı stokuna sahip ilçelerde büyük değişiklikler gözlendi.

DEPREM İSTANBUL’U SALLADI: EV SAHİPLERİNİ YIKTI!

NTV’den Sena Kiper Sıtacı’nın haberine göre, Nisan ayında İstanbul genelinde metrekare başına ortalama kira fiyatı 287,50 TL iken, depremin etkisiyle özellikle Silivri çevresinde bu fiyatlar 200 TL’ye kadar geriledi.

İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yeni yapılmış depreme dayanıklı binalarda kira fiyatlarında artış gözlenirken, eski binalarda ciddi anlamda düşüş yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.

8 İLÇEDE FİYATLAR DÜŞÜŞTE

Uzmanlara göre, Silivri, Bağcılar, Esenler, Sultangazi, Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Beylikdüzü gibi İstanbul’un merkeze yakın ve zemin yapısı sorunu bulunan ilçeler, Nisan ayındaki depremi daha fazla hissetti.

Bu 8 ilçede nüfus yoğunluğundan dolayı deprem korkusu, emlak fiyatlarını doğrudan etkiledi.

Yeşiltaş, yeni binalardaki talep artışıyla kira fiyatlarının yükseldiğini belirterek, “Özellikle Büyükçekmece ve Küçükçekmece bölgelerinde talep oldukça düşük. Uzak bölgelerde daha uygun fiyatlı kiralık daireler bulunabiliyor. Beylikdüzü ve Avcılar gibi bölgelerde 20 bin TL’ye kadar kiralık daireler mevcut. Ancak, yeni ve sağlam binalarda kira fiyatları şehir merkezlerine yaklaşıyor ve 50-60 bin TL’ye kadar kira talepleriyle karşılaşmak mümkün” şeklinde konuştu.

Related Posts

Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi azaldı

Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi, ABD’nin gümrük tarifeleri açıklamasının ardından nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,4 geriledi.

E-ticarette Babalar Günü hareketliliği

E-ticarette Babalar Günü için yapılan alışverişlerde elektronik, giyim, aksesuar ve kişisel bakım kategorilerinde artış gözlemlenirken, son dönemde kişiselleştirilmiş hediyelere de talep artıyor.

İşçiler zam beklerken maaşları yüzde 30 düşürüldü

Türkiye’nin önde gelen restoran yemek teslimatları firması Getir, 27 Eylül 2024 tarihinde Birleşik Arap Emirlik merkezli yatırım fonu Mubadala’na satıldı. Temmuz ayınına sayılı günler kala kurye emekçilerinin zam beklerken, Turizm Eğlence ve Hizmet …

Çin, nadir toprak elementlerinin ihracatı için onay süreçlerini geliştirecek

Çin, ABD’ye, karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret geriliminin çözümü için Londra’da yürütülen müzakerelerde varılan mutabakatın ardından nadir toprak elementlerinin ihracatı için onay süreçlerini geliştireceğini bildirdi.

TÜSİAD yöneticileri mahkemenin ardından ilk kez konuştu: Nasıl daha güçlü Türkiye olunur?

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı bugün gerçekleşti. Açılış konuşmalarını hakkında dava açılan TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptı.

E-ticaret platformları için ‘kara para’ uyarısı

E-ticaret platformları, bünyesinde yer alan işletmelerden bilgi ve belge temin edip doğrulamakla yükümlü oldu. TOBB ödemelerin kesintiye uğramaması ve tüketicinin olumsuz etkilenmemesi için ilgili sektörlere uyarıda bulundu.