Trump Biden’ın Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

Trump, Biden’ın Yapay Zeka Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden’ın yapay zeka için kullanılan gelişmiş çiplerin ihracatının sıkılaştırılmasına yönelik düzenlemeyi kaldırmayı ve yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor.

Trump yönetiminin Ticaret Bakanlığı sözcüsü, Biden döneminde uygulamaya konulan kısıtlamaların kaldırılacağını ve yerine yeni bir düzenleme getirileceğini açıkladı.

Hazırlanan yeni düzenlemenin mevcut kademeli sistemin yerine geçeceğini belirten sözcü, yetkililerin mevcut kurallardan memnun olmadığını ve uygulanabilir olmadığını düşündüklerini dile getirdi.

Yeni kuralların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih verilmezken, konuyla ilgili tartışmaların sürdüğü belirtildi.

“Amerikan İnovasyonunu Engelleyecek”

Ticaret sözcüsü, “Biden’ın yapay zeka kuralı aşırı karmaşık, aşırı bürokratik ve Amerikan inovasyonunu engelleyecek. Bu kuralı, Amerikan inovasyonunu serbest bırakan ve Amerikan yapay zeka hakimiyetini sağlayan çok daha basit bir kuralla değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Trump’ın Orta Doğu gezisi öncesi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin yapay zeka çip alımını kısıtlayan politikalara itiraz ettiği biliniyordu.

Joe Biden’ın yapay zeka çip ihracatı için getirdiği sıkılaştırma kararının 15 Mayıs‘ta yürürlüğe girmesi planlanıyordu.

Biden’ın Getirdiği Kısıtlamalar Üç Kademeden Oluşuyordu

Eski ABD Başkanı Joe Biden, görevinin son günlerinde yapay zeka çip ihracatını kısıtlayan üç kademe getirmişti.

Biden’ın açıkladığı kısıtlamalar üç kademeden oluşuyordu:

  • Birinci kademede, 17 ülkenin ve Tayvan’ın sınırsız çip alabileceği belirtilmişti.
  • İkinci kademede, diğer 120 ülkenin çip alımlarının sınırlamaya tabi tutulacağı açıklanmıştı.
  • Üçüncü kademede ise Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore gibi endişe duyulan ülkelerin çip ihracatından men edileceği belirtilmişti.

Related Posts

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Dolar 40 liraya ulaştı, Euro 47 liranın üzerinde seyrediyor.

Ekonomik kriz bekleniyordu: Döviz rezervleri uçuşa geçti

Japoya’nın uzun vadeli tahvillerinde kaynaklanan satış baskısı, Merkez Bankası’nı zora sokmuştu. Ancak dünyanın en büyük ikinci rezervine sahip Japonya’nın döviz rezervi üç sene sonra ilk kez 1,3 trilyon dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Akaryakıtta ÖTV artışının temmuz enflasyonuna etkisi ne kadar olacak?

3 Temmuz’da ÖTV ile birlikte benzine 2,26 TL, motorine 2,12 TL, LPG’ye ise 97 kuruşluk zam gelmesinin temmuz ayı enflasyonuna yüzde 0,14 puanlık bir etkisi olacağı hesaplandı.

Enflasyon sürprizi sonrası faiz düğümü: Mevduat sahipleri ve kredi kullanacaklar için Temmuz uyarısı!

Haziran ayında açıklanan enflasyon verileri piyasalarda sürpriz etkisi yarattı. Beklentilerin oldukça altında gelen aylık enflasyon sonrası Merkez Bankası’nın faiz kararı merakla bekleniyor. Uzmanlar ve uluslararası kuruluşlar, temmuz toplantısında faiz indirimi ihtimalini güçlü görüyor. Olası senaryoda kredi ve mevduat faizlerinde de düşüş yaşanabilir.

DMM’den ‘Türkiye, İsrail’e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı’ iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Türkiye, İsrail’e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı” iddiasının tümüyle yalan ve dezenformasyon ürünü olduğunu bildirdi.

Bessent: Sonbaharda Fed başkanlığı çalışmalarına başlayacağız

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı için birçok iyi adayları olduğunu belirterek, “Sonbaharda bunun üzerinde çalışmaya başlayacağız.” dedi.