Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Migren Hastaları ve Mevsimsel Geçişler

Migren hastaları mevsimsel geçişleri en yoğun şekilde hisseden gruptur. Migren, sıklıkla kadınları etkileyen ve ataklar halinde gelen bir baş ağrısı sendromu olarak tanımlanmaktadır. Migrenle ilgili önemli noktalara dikkat çeken Liv Hospital Vadistanbul Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, migrenin hava değişiklikleri gibi faktörlerle tetiklenebileceğini vurguladı.

“Hava Değişikliklerinin Migren Üzerindeki Etkisi”

Bahar aylarının migren hastaları için zorlu geçişler barındırdığını belirten Prof. Dr. Ayhan Öztürk, migren ataklarını tetikleyen unsurlar arasında hava değişikliklerinin önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Değişken hava koşullarının basınç farkı ve nem gibi değişkenleri tetikleyerek ağrıya neden olabileceğini belirten Öztürk, lodosun migren ataklarını sıklaştırabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, hava değişimlerinin migren atağı nedeniyle hastanelere başvuru oranlarının arttığına dikkat çekerek, özellikle sıcak ve nemli havalarda bu tür başvuruların daha fazla olduğunu ifade etti.

Migren Tedavisi ve Öneriler

Hava değişikliklerinin migren üzerindeki etkileri hakkında konuşan Prof. Dr. Ayhan Öztürk, migren hastalarının yaşam tarzlarını gözden geçirmesinin önemli olduğunu belirtti. Tetikleyici faktörlerden kaçınmanın ve migren atağı önleyici tedavilerin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle migren aşıları ve Anti-CGRP tedavileri gibi yeni yöntemlerin migren ataklarını engellemede etkili olduğunu ifade eden Öztürk, belirli tip migren atakları için spesifik tedaviler önerdiğini söyledi.

Migren Hastaları İçin Öneriler

Migren hastalarının dikkat etmesi gereken noktaları belirten Prof. Dr. Öztürk, uyku düzenine, hava değişimlerine ve stresle başa çıkma yöntemlerine ayrıca değindi. Polen yoğunluğunun olduğu dönemlerde açık havada kalmamaya özen gösterilmesi gerektiğini paylaşan Öztürk, yoga ve meditasyon gibi gevşeme tekniklerinin de migren atağının şiddetini azaltabileceğini belirtti. Migrenin kişiye özgü tetikleyicileri olabileceğini söyleyen Öztürk, atakların arttığı dönemlerde mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

72 yaşında hâlâ ince ve enerjik! Brigitte Macron spor hocası da kullanmıyor: 1 alışkanlığı yetiyor!

72 yaşında ama hâlâ enerjik, zarif ve dikkat çekici… Fransa’nın First Lady’si Brigitte Macron, yaşına meydan okuyan görünümüyle hem ülkesinde hem de dünyada ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki sırrı ne?

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Bayram sofralarında sağlıklı kalmanın ipuçları

Kurban Bayramı’nda artan et ve tatlı tüketimi, kalp, diyabet ve böbrek hastaları ile yaşlılar için sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ceren Kaplan, bayram keyfini çıkarırken sağlığı korumanın püf noktalarını anlattı.

Üroloji ve Androloji uzmanı uyardı: Sağlıklı vücut sağlıklı cinsellik demektir; dengeli diyet testosteron düzeyini etkilet!

İşte cinsel sağlığa katkı sunan besinler

1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

Antalya’da bu yıl 1500 bilim insanının katılımıyla 4’üncü düzenlenen “Ulusal Dahiliye Kongresi”nde yapay zekadan kronik rahatsızlıklara kadar birçok önemli konu ele alınıyor. Dahiliye Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar: “Yapay zeka çok hızlı ilerliyor. Bugün biz de artık yapay zekayı kullanıyoruz, kendimizi bunun dışında tutamayız. Klinikte karar verirken, hastalara yaklaşırken de çok kolay ulaşılabilir, güzel sonuçlar veriyor. Kongrede bunu da önemsedik” açıklamasında bulundu.